Opiskelijalle

Tervetuloa joukkoomme!

Kätilöyhdistys onnittelee sinua loistavasta ammatin valinnasta. Yhdistyksen kautta pääset jo opiskeluaikana verkostoitumaan toisten opiskelijoiden ja kätilöiden kanssa, voit tutustua yhdistystoimintaan sekä saat lisää eväitä kätilöksi kasvamiseen. Opiskelijajäsenyys on ilmainen.

Yhdistyksemme alueella kätilöksi voi opiskella Turun ammattikorkeakoulussa, jossa vuosittain opintonsa aloittaa noin 20 uutta kätilöopiskelijaa. Alueemme synnytyssairaalana toimii Turun yliopistollinen keskussairaala.

Opiskelijat suorittavat kätilötyöhön liittyvät harjottelunsa pääasiassa TYKS:ssa Naisten- ja Lasten ja nuorten klinikalla sekä neuvoloissa koko Varsinais-Suomen alueella.

Opiskelijavastaavia yhdistyksessämme on kolme – yhteystietomme löydät tästä. Meihin voit ottaa yhteyttä kaikissa kätilötyöhön ja opiskeluun liittyvissä mieltä askarruttavissa asioissa.

Perinteenämme on tavata ensimmäisen vuoden opiskelijat pian opintojen alettua tutustuttaen heidät tuleviin harjoittelu- ja työkenttiin, ja myös muutamana vuotena järjestetystä Opiskelijariehasta on tullut jo perinne. Lisäksi yhdistys pitää valmistuville opiskelijoille juhlat valmistumisen kynnyksellä. Opiskelijat ovat luonnollisesti tervetulleita mukaan kaikkeen muuhunkin yhdistyksemme toimintaan!

Hyödyllisiä nettilinkkejä:

VSKY:n Facebook-ryhmä https://www.facebook.com/groups/245125002218987/

Kätilöliitto http://www.suomenkatiloliitto.fi/opiskelijalle

VSSHP: Sairaala oppimisympäristönä http://www.vsshp.fi/fi/ammattilaisille/opiskelijoille/Sivut/default.aspx

Virtuaalikierros TYKS:n synnytys- ja synnytysvuodeosastoilla http://360.vsshp.fi/tykssynnytysosasto/